Om Louise

Louise Halvardsson föddes 1982 i Nässjö

Louise Halvardsson föddes 1982 i Nässjö

Louise Halvardsson växte upp i Nässjö Rock City, men har vistats evighetslänge i Brighton och bor numera i Göteborg. I tio års tid har hon varit verksam som författare, föreläsare och estradpoet.

Hennes första roman Punkindustriell hårdrockare med attityd fick Författarförbundets pris Slangbellan för bästa ungdomsdebut. Andra boken, Svenglish – en 30-årings resa genom vardagen, nominerades till Selmapriset. Nu är hon aktuell med diktsamlingen Hejdå tonårsångest – 35 dikter innan 35.

Louise stora passion poesi i olika former. Hon  har vunnit Poetry Slam-tävlingar i England och tävlat i SM. I samband med Cultural Olympics i London coachade hon skolelever till final i det nationella poesiprojektet Shake the Dust och hon håller i workshops för både ungdomar och vuxna. Ibland är hon konferencier eller moderator på tillställningar som visfestivaler, bokmässor och öppen scen-kvällar. Hon är medlem i Poesiwerken och Göteborgs Poetry Slam, uppträder med scenkonstgruppen SmutsKultur, samarbetar med musiker, bland annat i projektet Louise & Henke och är även utbildad metaforbrottare.

På tal om utbildning så tycker Louise att livet är den bästa skolan. Men hon har inspirerats av skrivarlinjen på Jakobsbergs Folkhögskola och fristående kurser i etnologi. Hon har också en kandidatexamen i journalistik från JMG i Göteborg och hon frilansar bland annat som krönikör för Hallpressen.

Foto: Sanna Hellberg

Kontakt: louise.ha (at) gmail.com

Facebook: Louise Halvardsson Poet

Instagram: lou_halvardsson

Twitter: lou_halvardsson

1 thought on “Om Louise

  1. Ping: Svenglish – Lou Ice Publishing

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s