OM LOUISE

Louise Halvardsson, foto Ulrika Mohlin.

*** Aktuell med 40 dagar på en bänk i Berlin ***

Punkpoeten Louise Halvardsson är verksam som poet, scenkonstnär, performance-konstnär, författare, föreläsare, konferencier och skrivpedagog. På scen levererar hon punkiga käftsmällar och skrattvänliga vardagsvisdomar inför en publik som sällan sitter helt säker. Återkommande teman är identitet, kreativitet, sexualitet, relationer och platser. Hon skriver och skapar med humor, värme och en absurd blick på världen.

Växte upp gjorde hon i Nässjö Rock City och platser hon färdas mellan och kallar hemma är: Småland, Uddebo, Göteborg och Brighton. Samt diverse bänkar runt om i världen.

De konstnärliga verken
Louise debuterade 2007 med ungdomsromanen Punkindustriell hårdrockare med attityd, vinnare av Författarförbundets debutantpris Slangbellan. 2019 kom den helt fristående uppföljaren Punkpoet med svensk brytning.

Hennes mest älskade diktsamling är  Vi är inte klara med varandra – ,mormordikter som också blivit en föreställning Koreograferade Mormordikter. I den slitna tygpåsen har hon ytterligare två diktsamlingar: Hejdå tonårsångest – 35 dikter innan 35 och KRAMABSTINENS – skramlad scenpoesi. Hon medverkar även i antologin Landet innanför – kreativt skrivande inom psykiatrin.

Louise har också gjort performance kring sin 30-årskris: Svenglish – en 30-årings resa genom vardagen och sin 40-årskris: 40 dagar på en bänk i Berlin som båda blivit böcker.

Här finns ett urval av olika scenkonst- och performance-projekt.

Landet & världen runt
Louise Halvardsson har framfört poesi och gjort performance på bland annat Klubb Bubbla på Länsteatern i Örebro, Spoken word på Folkteatern i Göteborg och Pilgrimspop på Dalslands bokdagar. På krogar i London, på kaféer i Auckland, på poesiklubb i New York och under bar himmel i Phnom Penh.

I ett tidigare liv vann hon poetry slam-tävlingar i England och i samband med Cultural Olympics i London coachade hon skolelever till final i det nationella poesiprojektet Shake the Dust. Hon har hållit skrivar-workshops i svettdoftande klassrum, i färgkladdiga utrymmen på psykiatriska avdelningar, i luftiga skogsgläntor på festivaler och i fikarum på arbetsplatser. Hennes filosofi är att alla kan skriva i sann DIY och punkanda.

Louise samarbetar regelbundet med andra poeter, performance-konstnärer och musiker och är en drivande kraft i nätwerket Poesiwerken.

Boka gärna Louise Halvardsson för poesiframträdande, poesi-workshops, konferenciersuppdrag, beställningsverk och föreläsningar.

Kontakt: louise.ha (at) gmail.com

Facebook: Louise Halvardsson Poet

Instagram: lou_halvardsson

1 tanke på “OM LOUISE

  1. Pingback: Svenglish – Lou Ice Publishing

Lämna en kommentar