Om Louise

Louise Halvardsson

Louise Halvardsson, foto Ulrika Mohlin.

Louise Halvardsson växte upp i Nässjö Rock City, vistades tio år i Brighton och bor numera i Göteborg. Hon är verksam som författare och scenpoet.

Författarskapet
Hennes första roman Punkindustriell hårdrockare med attityd fick Författarförbundets pris Slangbellan för bästa ungdomsdebut. Både andra boken, Svenglish – en 30-årings resa genom vardagen, och tredje boken Hejdå tonårsångest – 35 dikter innan 35, nominerades till Selmapriset. Nu är hon aktuell med sin andra roman – och fjärde bok – Punkpoet med svensk brytning.

Passionen är poesi: performance, slam, workshops och events
Louise stora passion är poesi i olika former. Hon har fått dikter publicerade i tidskrifter, medverkat i poesiföreställningar, vunnit Poetry Slam-tävlingar i England och tävlat i SM. I samband med Cultural Olympics i London coachade hon skolelever till final i det nationella poesiprojektet Shake the Dust. Hon står regelbundet på scen, arrangerar events och håller i poesi/spoken word-workshops för både ungdomar och vuxna. Ofta är hon konferencier, MC, eller moderator på tillställningar som visfestivaler, bokmässor och öppen scen-kvällar.

Samarbeten och föreningsengagemang
Louise driver kulturnätverket och mikroförlaget 
Poesiwerken och är engagerad i Göteborgs Poetry Slam och Författarcentrum Väst. Genom åren har hon haft flera samarbeten med andra poeter, musiker och performanceartister. Hon är en del av (den nu vilande) scenkonstgruppen SmutsKultur, poesi- performance- och musikduon Louise & Henke och performancegrupperna The Soft Revolution of Goth Punk Poetry och De Småländska Slemhinnorna. Det kan även tilläggas att hon är utbildad metaforbrottare.

Utbildning
På tal om utbildning så tycker Louise att livet är den bästa skolan. Men hon har inspirerats av skrivarlinjen på Jakobsbergs Folkhögskola och har en kandidatexamen i etnologi och journalistik (JMG)  från Göteborgs Universitet.

Kontakt: louise.ha (at) gmail.com

Facebook: Louise Halvardsson Poet

Instagram: lou_halvardsson

Twitter: lou_halvardsson

CV Louise Halvardsson 2020

1 tanke på “Om Louise

  1. Pingback: Svenglish – Lou Ice Publishing

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s