Föreläsningar

20090916-WEB UDDEVALLA NEWVem är du? Vem är jag? Hur hittar man sig själv? Varför är det viktigt?

Louise Halvardsson föreläser och håller i workshops inom tre olika ämnen:
identitet, poesi/Poetry Slam och Svenglish.

Hon föreläser på högstadieskolor och gymnasieskolor. På folkhögskolor och ungdomsgårdar. På bibliotek och hos ideella föreningar. I samband med bokdagar, litteraturveckor, livskunskapsdagar och samlevnadsdagar.

2017-skapande-skola_louise-halvardsson Klicka på länken för att ladda ner PDF

Identitet

Identitet är det stora temat i Louise debutroman Punkindustriell hårdrockare med attityd. Utanförskap och tillhörighet. Att vilja passa in och samtidigt vilja sticka ut. Ambivalens vad det gäller sexualitet och alkohol. Det svåra i att följa en viss stil och att våga stå emot grupptrycket.

Louise ger exempel ur boken, men pratar även om sitt eget liv: transformeringen från en tyst och blyg tjej till en så kallad punkindustriell hårdrockare som fortfarande var livrädd innerst inne. Betoningen ligger på dagboksskrivande, men även hur man kan göra fiktion av sin egen verklighet eller leka med identiteter genom att sätta sig in i någon annans situation.

Poesi/Poetry Slam

Mer om Louise specifika föreläsningar om poesi och Poetry Slam finns här.

Svenglish

Louise berättar om likheter och skillnader mellan England och Sverige. Baserat på hennes bok Svenglish – en 30-årings resa genom vardagen. Denna föreläsning kan fås både på svenska och engelska. Hon kan också tala om hur det är att jobba med två språk och befinna sig i två olika länder samtidigt.

Igenkänning

”Genom träffsäkra iakttagelser och genom att undvika förskönanden fångade hon allas uppmärksamhet. Både elever och lärare kände igen sig i Louise målande beskrivningar av en osäker tid i livet.” – Personal, Bäckadals-gymnasiet, Jönköping

”Din föreläsning har gett mig något som gör att jag känner att jag kan gå min egen väg, bli den jag vill lixom, att även jag ska kunna ha mer självsäkerhet nu och känna mig trygg med den jag egentligen är … :)” – kommentar på Louise blogg

”Hejhej! Ville bara säga att din föreläsning var väldigt bra och intressant! Man lärde sig så mycket av det (: Tack! (: ”–  Emmee, Holavedsgymnasiet, Tranås

15-åringar känner igen sig. 50-åringar känner igen sig. Louise har fått brev från både tjejer och killar som skriver: ”jag kände igen mig läskigt mycket i beskrivningen av Amanda” och ”din bok handlar om mig”.

Mer info om hur du bokar Louise för ett Författarbesök hittar du här.

Eller kontakta henne direkt på: louise.ha (at) gmail.com

3 thoughts on “Föreläsningar

  1. Ping: Behöver du en poet? Boka mig för författarbesök/workshop! | Louise Halvardsson

  2. Ping: 2019: Hoppas vi ses på en scen nära dig! | Louise Halvardsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s